BHV Koffers
Binnen de Arbo-wet bestaan geen richtlijnen voor het aantal verbandkoffers dat er binnen een bedrijf aanwezig moet zijn. De wetgever gaat ervan uit dat de Arbo-dienst van een bedrijf deskundig genoeg is om dit voor het bedrijf te bepalen. De eindverantwoording ligt bij de werkgever.

Binnen de Interne Instructie Arbeidsinspectie van 19 september 2003 wordt wel een richtlijn aangegeven. In paragraaf 3.2 BHV organisatie wordt vermeld dat in de praktijk binnen 3 minuten interne hulp geboden moet kunnen worden. Op basis hiervan is het mogelijk om per gebouw te berekenen hoeveel koffers er aanwezig moeten zijn.

Als richtlijn voor de keuze welke verbanddoos voor uw situatie het meest geschikt is zijn,
vind u onderstaand enkele adviezen:
• Voor particulieren en ZZP-ers EHBO-, Basis of B verbanddoos
• Voor afdelingen tot 10 personen Basis, B of BHV verbanddoos
• Voor afdelingen met meer dan 10 personen BHV of A verbanddoos
• Voor afdelingen met meer dan 25 personen BHV – XA verbanddoos

De meest bekende verbanddozen zijn van oudsher de verbanddoos A en verbanddoos B, deze verbanddozen zijn volgens de oude normering en inmiddels vaak vervangen door de door het Oranje Kruis samengestelde BHV verbanddoos.

Let op wat u koopt! Er worden op internet verbanddozen volgens de oude richtlijnen aangeboden zonder dit op een juiste manier te vermelden.

Al onze BHV verbanddozen voldoen aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Er zijn door ons diverse uitgebreide BHV verbanddozen samengesteld zodat er voor meerdere branches al een geschikte verbanddoos beschikbaar is.

Wij adviseren om naast de verbanddozen een pleisterdispenser te gebruiken, immers, de pleister is het meest gebruikte artikel uit uw verbanddoos. Zo blijft uw verbanddoos compleet en hygiënisch.

€ 900,00 ……. dit is het bedrag dat de arbeidsinspectie als boete kan opleggen bij niet voldoende aanwezige verbandmiddelen. Toch zonde als u deze boete moet betalen omdat u uw BHV zaken niet goed op orde heeft, controleer daarom tijdig uw verbanddozen!

Advies?
Heeft u vragen over het aantal verbanddozen en/of welke type verbanddozen voor uw situatie het beste geschikt zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Controleer regelmatig!
U kunt uw koffer(s) aan de hand van deze lijsten zelf controleren en ontbrekende materialen bij ons bestellen.

Geen tijd?!
Wij begrijpen dat u niet altijd de tijd kunt vinden om uw verbandtrommel(s) te controleren. Daarom bieden wij u ook de mogelijkheid om dat door onze mensen te laten uitvoeren. U kunt de verbandtrommel(s) verzamelen op een plek, waar wij op afspraak de trommel(s) komen controleren.

Wat houdt onze controle in?
Wij controleren de inhoud op houdbaarheid, reinheid en manco’s en vullen conform de gemaakte afspraak uw verbandtrommel bij. Daarbij ontvangt u van ons een controlezegel op de trommel(s).

Neem contact op

Verbandset BHV Basis en Plus

Verbandset BHV XL

Verbandset BHV XA

Verbandset BHV HACCP

Brandwondenkoffers