EHBO Opleiding (Oranje Kruis/Rode Kruis)

De opleiding Eerste Hulpverlener leidt op tot het landelijke erkende diploma Eerste Hulpverlener van het Oranje Kruis of Europees erkend van het Rode Kruis. Deze opleiding wordt gegeven conform de door het Oranje Kruis/ Rode Kruis uitgegeven richtlijnen.

Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft om slachtoffers in levensbedreigende situaties te kunnen helpen, als mede diversen alledaagse letsels. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

De complete Opleiding Eerste Hulpverlener bestaat uit 2 modulen die ook los van elkaar gevolgd kunnen worden:

Niet-spoedeisende Eerste Hulp:
Men leert de theoretische en praktische vaardigheden behorende bij de niet-spoedeisende hulp waaronder de verbandtechnieken, kneuzingen, verstuikingen en uitwendige wonden. 

Spoedeisende Eerste Hulp:
Men leert de theoretische en praktische vaardigheden behorende bij de spoedeisende eerste hulp waaronder reanimatie en AED gebruik.

Opleidingsduur: 3 dagen of 6 dagdelen, inclusief examen
Examinering:  Bij positief resultaat van de examenonderdelen ontvangt de cursist het diploma Eerste Hulpverlener. Tevens wordt de cursist ingeschreven in de database van het Oranje Kruis of Rode Kruis
Geldigheid: 2 jaar, indien jaarlijks herhaling
Cursuslocatie: overleg
Groepsgrootte: minimaal 8 personen

Bekijk onze agenda voor de actuele cursusdagen